Als je ouder bent dan 18 mag je dat door Google translate halen. Anders mag je het houden op "pasta voor nachtelijk sociaal werkers."Dit is zo'n lekker pastagerecht dat je bijna niet kan geloven dat het zó snel en makkelijk is. Dikke kans dat je het meeste zelfs al in huis hebt hiervoor.- (ik koos voor tagiatelle)
Ingrediënten
1 blik tomaten (geen saus, hele tomaten)
6 ansjovisfilets (uit zo’n potje of blikje)
75 gram zwarte olijven, ontpit en gesneden.
1 potje kappertjes.
2 sjalotten.
1 bosje verse peterselie of dezelfde hoeveelheid gemengd met andere verse kruiden (basilicum, oregano, tijm, etc)
3 knoflooktenen.
1 verse peper naar smaak.
verse of gedroogde pasta voor 2 a 3 personen (ik koos voor tagiatelle)
Prak de tomaten met een vork tot een grove substantie. Snipper de sjalotten, de knoflook, de peper en de kruiden maar hou alles apart.
Verwarm olijfolie in een koekenpan en fruit de uitjes, knoflook, de peper, ,en de kappertjes tot ze glazig zijn. Voeg nu de ansjovis toe en blijf dat roeren tot de ansjovis is opgelost in de andere ingrediënten.
Voeg nu de geprakte tomaten en de olijven toe en roer regelmatig in het zacht pruttelende geheel en kook ondertussen je pasta beetgaar.
Roer de verse kruiden door je saus, je wil ze verwarmen maar niet tot spinazie reduceren. Giet je pasta af en serveer direct.
Geloof het of niet, maar deze pasta eet lekkerder weg zonder kaas. Hij heeft al zoveel smaak en bite van zichzelf dat hij dat niet nodig heeft.
Eet smakelijk!
Zal zeer zeker zorgen voor lege borden.
Ansjovis, olijven en kappertjessss
En geweldige combi
Zaaaaaalig zal het zijn
🙂🙃🙂🙃🤤😋😚